Gordijnen, inbetweens en vitrage

Gordijnen en overgordijnen

Gordijnen zorgen voor sfeer in huis en ze zijn functioneel. Gordijnen geven een huiselijke uitstraling en u kunt er kleur mee aanbrengen. U kunt gordijnen bijvoorbeeld gebruiken om inkijk in uw woonkamer te voorkomen, om uw slaapkamer te verduisteren, om te isoleren of om de akoestiek in een ruimte te verbeteren.

Onze collectie gordijnstoffen is groot en gevarieerd. Effen overgordijnen met een leuke structuur, vrolijke drukstoffen, katoen of linnen, klassieke velours, verduisterende gordijnen voor een kinderkamer of brandvertragende gordijnen voor uw bedrijf.


Inbetweens en dunne gordijnen

Inbetween is Engels voor ‘ertussenin’. Deze soepel vallende dunne gordijnen bevinden zich qua dichtheid namelijk tussen overgordijnen en vitrage in. Met inbetweens kunt u uw privacy grotendeels waarborgen terwijl het raam niet volledig wordt afgesloten. Daardoor komt er veel licht naar binnen en dat geeft een bijzonder sfeervolle uitstraling.

Wij bieden u ruime keuze in kamerhoge inbetweens, zoals linnen look, elegante stoffen met botanische opdrukken of moderne stoffen met kleurrijke, abstracte vormen. Inbetweens kunnen goed worden gecombineerd met overgordijnen of binnenzonwering.


Paneelgordijnen

Als u niet van geplooide gordijnen houdt, of indien uw interieur modern of minimalistisch is, dan kunnen paneelgordijnen een goede oplossing zijn. Een paneelgordijn bestaat uit panelen van gordijnstof welke schuiven aan een rails met meerdere sporen. Veel van onze gordijnstoffen, inbetweens en vitrages zijn geschikt om te gebruiken als paneel.

Een paneelsrails bevat twee tot vijf sporen. Afhankelijk van de breedte van uw raam en de hoeveelheid panelen adviseren wij u over de beste oplossing. Paneelgordijnen kunnen vanuit praktisch oogpunt worden gekoppeld of juist geheel vrij schuiven.


Vitrage en transparanten

Vitrage is bedoeld om inkijk te verminderen, maar de lichtinval maximaal te behouden. U kunt er zelf door naar buiten kijken terwijl mensen overdag nauwelijks naar binnen kunnen kijken. Het voordeel hiervan is dat ze permanent voor het raam kunnen blijven hangen. Onze vitrage is niet alleen elegant en luchtig, maar ook praktisch en wasbaar.

Naast klassieke vitrages leveren wij diverse transparante stoffen in allerlei frisse, vrolijke en warme kleuren. U kunt bij ons terecht voor transparanten met een subtiele structuur, streep of opdruk, een fraaie glans of een trendy metallic effect.


Vouwgordijnen

Vouwgordijnen passen in vrijwel elk interieur. Ze zijn sfeervol en nemen weinig ruimte in beslag. Veel van onze gordijnstoffen lenen zich uitstekend voor een vouwgordijn. Daardoor heeft u ruime keuze in doorzichtigheid, structuur en kleur. Met een vouwgordijn geniet u op een praktische manier van de voordelen van een gordijnstof.

Vouwgordijnen zijn leverbaar in top-down / bottom-up uitvoering, ofwel als vrij pakket. Dat wil zeggen dat u niet alleen de stof kunt laten zakken, maar ook het systeem waaraan deze is bevestigd. Dat oogt uniek en het biedt u meer mogelijkheden.


Wave gordijnen

Wave gordijnen onderscheiden zich van de meeste andere soorten gordijnen doordat de stof in vrijwel identieke golven hangt. Een wave gordijnen bestaat uit gordijnstof, inbetween of vitrage welke dankzij een gordijnband met gelijk verdeelde kunststof haken onder een speciale rails hangt. Deze waveplooi geeft een nette en rustige sfeer.

Een wave gordijn hangt onder een brede gordijnrails met een trekkoord. Het uiterlijk van deze rails draagt bij aan de uitstraling van dit type gordijn en het treksysteem bevorderd het gebruiksgemak. Meer subtiele of handbediende rails is optioneel.


Gordijnen op maat

Al onze gordijnen, inbetweens en vitrages worden door ons bij u thuis opgemeten en exact op maat gemaakt door een professioneel atelier. U heeft ruime keuze uit diverse plooien, verschillende hoogtes plooiband en ook de hoogte van de onderzoom is vrij te bepalen. We kunnen gordijnen nog functioneler maken met allerlei soorten voering.

Wij hangen de gordijnen voor u op en we zorgen ervoor dat ze netjes in plooi hangen en direct klaar zijn voor gebruik. Een bestaande rails gangbaar maken hoort daarbij. Wilt u uw eigen gordijnen hergebruiken? Als ze schoon zijn maken wij ze op maat.

U kunt bij ons ook terecht voor speciaal werk, zoals opneembanden, een gewatteerde bedsprei, een tafelloper of een kussenhoes gemaakt van dezelfde stof als uw gordijnen.


Gordijnrails, gordijnroedes en railroedes

We leveren diverse soorten gordijnrails tot een een lengte van maar liefste 7 meter en we kunnen deze voorzien van bochten. Hiermee kunnen we een naadloze en goed afsluitende situatie scheppen. Onze rails is niet alleen leverbaar in gebroken wit, maar ook blank of geborsteld aluminium en bijvoorbeeld zwart behoren tot de mogelijkheden.

We hebben ook enkele mooie collecties gordijnroedes in verschillende prijsklassen. Roedes zijn in diverse diameters verkrijgbaar. Subtiel, robuust en alles daartussenin,  met dessins als klassiek hout, modern RVS of luxe chroom met bijzondere afwerkingen.

Zoekt u iets unieks, maar een roede is niet mogelijk, dan kunt u kiezen voor een railroede. Dit systeem ziet eruit als een roede, maar functioneert als een rails.


Bekijk onze merken