Harde en zachte vloeren

Karpetten en vloerkleden

We hebben een bijzondere collectie karpetten gemaakt van mooie en sterke materialen, zoals zuiver scheerwol, hoogwaardige polyamide en kunstzijde. Van zachte natuurtinten tot spetterende kleurcombinaties verwerkt in vloerkleden met een stoere structuur, grote bloemmotieven met reliëf of moderne dessins die lijken op abstracte schilderijen.

In plaats van een kant en klaar karpet, kunnen we van vrijwel elk kamerbreed een mooi vloerkleed op maat maken. Wij bieden diverse afwerkingen zoals met een bijpassende kleur garen festonneren, een leren band of een luxe volumekarpet met anti-slip laag.


Laminaat en laminaat tegels

Laminaat is een uitstekende oplossing voor als u niet wilt of kunt kiezen voor een houten vloer. Er zijn dessins die nauwelijks van hout te onderscheiden zijn. Denk daarbij aan klassiek eiken of moderne white wash look. We hebben ook kliklaminaat tegels die sprekend lijken op marmer, natuursteen of leisteen, inclusief het reliëf.

Laminaat is duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en met de juiste ondervloer prima geschikt voor vloerverwarming / vloerkoeling. We hebben ook ondervloeren die daarnaast ook contactgeluid reduceren en geluiden die u zelf ervaart doen afnemen.


Linoleum en Marmoleum Click

Linoleum is voor 97% natuurlijk en staat al jaren bekend als een uitzonderlijk sterke, strakke, artistieke vloer. Een Marmoleum vloer gaat tientallen jaren mee en is zeer eenvoudig te reinigen. Buiten de bekende marmer look collectie bieden wij ook dessins als Concrete (betonlook), de extra matte Touch en de moderne collectie van Piet Boon.

We leveren ook Marmoleum Click. Deze vloer bestaat uit een top van linoleum op een onderlaag van HDF en kurk. Een comfortabele vloer en ondervloer in één. Doordat de vloerdelen vaste maten hebben kunnen er verschillende kleuren worden gecombineerd.


PVC vloeren en klik PVC

Als u op zoek bent naar een harde vloerbedekking met een natuurlijke uitstraling en een houten vloer of laminaat is geen optie, dan zijn PVC vloeren een goed alternatief. PVC is slijtvast, niet indruk gevoelig en makkelijk te onderhouden. Er zijn veel mooie dessins met voelbaar reliëf, zoals lange kasteelplanken, natuursteen en betonlook.

Een PVC vloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling. Het wordt direct op de door ons geëgaliseerde dekvloer gelijmd. Voor woningen met een houten dekvloer of waarin lijmen niet mag, hebben we klik PVC vloeren met ondervloer in één.


Schoonloop en droogloop matten

Wij zien een mat voor binnen als een vaak onderschat middel om uw kostbare vloer en de hygiëne in uw woning te beschermen tegen vocht en vuil van buiten. Een goede droogloopmat is vooral gericht op vochtopname. Indien er naast vocht ook veel vuil binnenkomt, dan is een schoonloopmat met extra borstelwerking de beste oplossing.

Al onze inloop matten zijn gemaakt van duurzame synthetische materialen en verkrijgbaar in diverse praktische kleuren. Indien u liever een natuurproduct heeft, dan kunt u kiezen voor een kokosmat. Naast matten leveren wij diverse soorten kunstgras.


Tapijt en tapijttegels

Qua comfort gaat er niets boven een mooi warm tapijt met een goed ondertapijt in uw woning. We hebben een uitgebreide collectie tapijt bestaande uit diverse materialen, zoals zachte polyamide, hoogwaardige wol, katoen, linnen en sisal. Tapijt is bijzonder slijtvast en met het juiste onderhoud kunt u er verrassend lang plezier van hebben.

Voor mensen met een allergie of astma hebben we kwaliteiten die tapijten die speciaal zijn ontwikkeld om fijnstof vast te houden. We hebben ook een gevarieerde collectie tapijttegels en projecttapijt voor situaties waarin de vloerbedekking extra sterk moet zijn.


Trapbekleding en traplopers

Veel van onze harde en zachte vloerbedekking is geschikt voor op trappen. Tapijt leent zich uitstekend als trapbekleding omdat een trap hier volledig mee kan worden bedenkt. Dat geeft een nette, huiselijke uitstraling. Marmoleum, vinyl of PVC kan ook op trappen worden toegepast met trapstrips. Dit resulteert in een moderne, veilige afwerking.

Wij leveren ambachtelijke traplopers inclusief roedes. Kant en klare lopers van zuiver scheerwol of een op maat gemaakte traploper uit onze eigen tapijtcollectie. Daarnaast kunnen wij een trap met twee kleuren tapijt stofferen om een loper effect te creëren.


Vinyl en kunststofvloeren

Vinyl is de meest comfortabele variant van onze harde vloeren en een vinylvloer is ook een van de meest praktische vloeren in onderhoud. Er zijn veel mooie, levensechte dessins leverbaar, zoals diverse houtsoorten, marmer, betonlook en zelfs linnenlook. We hebben ook zeer sterk projectvinyl en homogene PVC, ofwel kunststofvloeren.

Vinyl geeft weinig warmteweerstand dus in het geval van vloerverwarming en vloerkoeling blijft het rendement optimaal. Voor op houten dekvloeren en in appartementen hebben wij geheel egale geluidsreducerende ondervloeren.


Ondervloeren en egaliseren

Vrijwel elk type vloerbedekking is gebaat bij een goede ondervloer. Een ondervloer bevorderd niet alleen het comfort, maar ook de duurzaamheid van de vloer erboven. Onder tapijt passen wij meestal rubber ondertapijt toe, maar soms is het nodig om bijvoorbeeld speciale plaatjes toe te passen om een ongelijke dekvloer uit te vlakken.

Onder harde vloeren is een vlakke ondergrond noodzakelijk. Beton, plavuizen of een anhydrietvloer egaliseren wij met hoogwaardige egaline. Daarnaast hebben we speciale ondervloer systemen voor op een houten dekvloer of voor in appartementen.

Voor onder zwevende vloerdelen, zoals laminaat, Marmoleum Click of klik PVC hebben wij speciale ondervloeren die geluid absorberen, vocht weren en warmtegeleidend zijn.


Bekijk onze merken